Parchet ceruit - curatare & intretinere Postat la 24 Sep 12:30 , 0 comentarii

Despre ceara pentru parchet

Tratarea cu ceara confera parchetului protectie la uzura si acelasi aspect cald precum finisarea cu ulei. Ceara pentru pardoseli din lemn face ca acestea sa fie mai rezistente la agentii chimici si uzura comoparativ cu o pardoseala uleiata. Diferenta dintre un parchet ceruit si unul uleiat poate sa fie greu de observat. De cele mai multe ori, o pardoseala ceruita se simte ca fiind mai moale si putin mai alunecoasa decat o pardoseala din lemn tratata cu ulei. 

Curatare

Lucruri la care sa va ganditi atunci cand trebuie curatat parchetul ceruit:

Protejarea parchetului este un lucru simplu. Prin curatarea regulata, eliminati praful si murdaria inainte ca acestea sa zgarie sau sa matuiasca finisajul sau sa uzeze pardoseala. 

Folositi o cantitate minima de apa atunci cand curatati parchetul. Daca varsati pe jos mancare sau bauturi, stergeti imediat pentru a evita o pata sau deteriorare permanenta.  

Maturati si aspirati parchetul oricand este necesar. Folositi Laveta de Praf din Microfibre pentru a indeparta praful si impuritatile deoarece acestea pot actiona ca o abraziva si deterioreaza parchetul. Pentru cele mai bune rezultate folositi solutia speciala Bona Detergent pentru Parchet sau Bona Spray Mop. Doar pulverizati si stergeti!  

Intretinere

Lucruri la care sa va ganditi atunci cand trebuie curatat parchetul ceruit:

Daca nu sunteti siguri asupra modului corect de intretinere a parchetului ceruit, contactati un Parchetar Certificat Bona - el este un expert si va poate oferi sfaturi si ajutor.