Curățenia de Sărbători - câteva sfaturi Postat la 21 Dec 13:05 , 0 comentarii

Pregătirea casei pentru Sărbători poate să fie o adevărată provocare, dar folosind strategia adecvată veți avea o casă curată intr-o clipă.

Înainte de a vă apuca de frecat și măturat fiecare colțișor al casei, având o bună strategie de curățare vă ajută să rămâneți calm și relaxat. Planificați-vă curățenia de Sărbatori cu aceste strategii in minte:

Identificarea nevoilor de curățenie. Vei fi gazdă sau oaspete de Sărbatori? Organizând petereceri de Sărbători presupune mai mult timp dedicat curățeniei, dar ar trebui luată în considerare și atunci când călătoriți. Nimeni nu își dorește să se întoarcă la o casă în dezordine, așadar pregătiți-vă casa pentru o întoarcere confortabilă.

Curățați când puteți. Nu așteptați momentul potrivit, pur și simplu faceți curat! Planificați sarcinile specifice de Sărbători în programul obișnuit de curățenie, astfel încât să nu vă simțiți copleșit într-o singură zi. Dacă aveți timp, începeți cu vreo săptămână înainte de petrecere. Nu vă consumați efortul făcând curățenia nici prea devreme!

Privește prin ochii oaspeților. Mergeți prin casă ca și când ați fi musafir. Acordați cea mai mare atenție zonelor cu potențial ridicat de trafic!

Curățați în secțiuni.  Împărțiți o cameră în secțiuni pentru cea mai eficientă strategie de curățare. Încercați curățați fiecare cameră in sensul/sau invers  acelor de ceasornic, cu mișcare de sus în jos și nu veți rata vreun loc!

Amintește-ți motivul real. În timp ce noi ne străduim și ne stresăm să facem o casă imaculată sau să obținem imaginea de atmosferă perfectă, amintiți-vă că aceste lucruri pălesc prin comparație cu petrecea timpului alături de cei dragi. Dacă toată lumea se simte bine, puțină dezordine nu vor șterge frumoasele amintiri ce rămân!

  

 

Intrare

Eliberați spațiul, aspirați praful și spălați. Asigurați mai mult spatiu în dulap dacă oaspeții urmează să iși lase hainele acolo. Aveți grjă să fie foarte curat deoarece această zonă este prima văzută de oaspeți.

 

Bucătărie.

O bucătărie curată este esențială pentru orice reuniune de sărbători. Înainte de curățarea blatului, podelelor și a aparaturii, curățați întâi frigiderul pentru a face loc pentru toate preparatele și începeți petrecerea cu o chiuvetă curată și mașină de spălat vase goală.

 

Băi.

Ștergeți de praf și curățați  oglinzile, blaturile, chiuvetele și toaletele. Schimbați prosoapele. Asigurați-vă că există destul de hârtie igienică astfel încât oaspeții să nu fie nevoiți să caute.

 

Sufragerie.

Eliberați spațiul, ștergeți praful și curățați zonele în care vor sta oaspeții dumneavoastră. Curățați podelele cu detergenții adecvați fiecărui tip. Dacă mai aveți ceva timp, curățați și pereții, plinta și ferestrele.